Creating solutions in collaboration Jaarverslag 2013

Een nieuw gebouw voor KWR 

Eerste paal nieuwbouw de grond in

29 oktober 2013Organisatie

Op dinsdag 29 oktober boort de burgemeester van Nieuwegein, Frans Backhuijs, de eerste paal van het nieuwe, duurzame bedrijfsgebouw van KWR. “We krijgen de huisvesting die past bij onze identiteit van internationale en vooraanstaande kennisonderneming,” zegt directeur Wim van Vierssen in een toespraak. Meer dan 100 genodigden, omwonenden, leden van het bouwteam Aqua Redivivus en medewerkers van KWR kijken toe en proosten na afloop met warme chocolademelk op het nieuwe gebouw.

In de onderzoekvisie van KWR is duurzaamheid een van de leidende principes, dus ook in het nieuwe gebouw. Het energieverbruik wordt met 60 procent verminderd, onder meer door het gebruik van een zonneboiler, LED-verlichting, zonnepanelen, energiezuinige apparatuur en een systeem voor warmte/koudeopslag (WKO). In het nieuwe gebouw wordt door hergebruik van proceswater en waterbesparende toiletten 25 procent water bespaard en 60 procent minder water op het riool geloosd. Ook bij de materiaalkeuze staat duurzaamheid voorop.

Groenverklaring

Op basis van de verschillende maatregelen heeft het ministerie van Infrastructuur & Milieu een groenverklaring afgegeven aan KWR. Daarmee verklaart het ministerie dat de nieuwbouw van KWR bijdraagt aan de verduurzaming van de Nederlandse economie.

 

© 2018 KWR Watercycle Research Institute

Tags
Bekijk alle tags
Contact
Zie ook
De ondertekening van aannemingsovereenkomst. V.l.n.r.: William Swinkels (directeur Kuijpers Centrale Projecten), Wim van Vierssen (CEO KWR) en John van Mourik (bedrijfsleider Van Wijnen Oost B.V.) 25 juni 2013 De selectie van het bouwconsortium 15 april 2013 Een goede voorbereiding…
Iets heel anders
16 april 2013 De intelligente drinkwatervoorziening van de toekomst Het bronopsporingsonderzoek wordt uitgebreid met honden en paarden. 20 augustus 2013 DNA-detectie steeds breder ingezet

open