Creating solutions in collaboration Jaarverslag 2013

Een nieuw gebouw voor KWR 

De selectie van het bouwconsortium

25 juni 2013Organisatie

KWR gunt de opdracht voor de nieuwbouw aan het consortium Aqua Redivivus. Daarbinnen werkt bouwbedrijf Van Wijnen Oost samen met de bedrijven Kuijpers en zonen (energie- en waterinstallaties), Alkonder (geveltechniek) en Mourik (landschapsinrichting).

Juni 2013 wordt de aannemingsovereenkomst door directeur Wim van Vierssen van KWR en de betrokken partijen getekend. De bouwopdracht heeft een waarde van ongeveer 13 miljoen euro. Het nieuwe kantoorgebouw krijgt een bruto vloeroppervlak van circa 6.200 m2 en wordt op de huidige locatie, naast het bestaande pand, in een natuurlijke omgeving gerealiseerd. De bedrijfsvoering van KWR, die op delen erg gevoelig is voor overlast, blijft daarbij volledig gewaarborgd. “De bouwcombinatie onderscheidt zich vooral door de mate van inleving in het project en de aansluiting bij de vraag van KWR”, vertelt projectleider Mireille Henst. “We rekenen op een succesvol project en een mooi, functioneel gebouw.”

De ondertekening van aannemingsovereenkomst.  V.l.n.r.: William Swinkels (directeur Kuijpers Centrale Projecten), Wim van Vierssen (CEO KWR) en John van Mourik (bedrijfsleider Van Wijnen Oost B.V.)

De ondertekening van aannemingsovereenkomst.
V.l.n.r.: William Swinkels (directeur Kuijpers Centrale Projecten), Wim van Vierssen (CEO KWR) en John van Mourik (bedrijfsleider Van Wijnen Oost B.V.)

© 2018 KWR Watercycle Research Institute

Tags
Bekijk alle tags
Contact
Zie ook
Frans Backhuijs, burgemeester van Nieuwegein, boort de eerste paal van het nieuwe, duurzame bedrijfsgebouw van KWR. 29 oktober 2013 Eerste paal nieuwbouw de grond in 15 april 2013 Een goede voorbereiding…
Iets heel anders
Het is mogelijk om direct water in het instrument te injecteren. 01 april 2013 De beste instrumenten voor innovatief onderzoek De 4 ideaaltypische rollen die waterbedrijven kunnen innemen bij gebiedsprocessen. 28 september 2013 Voorbij het eigenbelang

open